Klinisk Ernæringsfysiolog
En klinisk ernæringsfysiolog har bred kompetanse på sammenhengen mellom kosthold og helse og er autorisert (offentlig godkjent) til å gi trygg ernæringsbehandling av god kvalitet. Dette innebærer både forebygging, utredning og behandling av ernæringsrelaterte sykdommer og plager.
Basert på grundig kartlegging av nåværende kosthold og individuelle behov legges det opp til kostholdsendringer som skal være realistiske slik at de er gjennomførbare over tid og gir varige resultater.
På Stavanger Idrettsklinikk tilbys veiledning for:
Generell kostveiledning for å sikre et fullverdig kosthold, vitamin- og mineralmangel, undervekt.
Livsstilssykdommer: overvekt/fedme, diabetes type 2, høyt blodtrykk, høyt kolesterol, hjerte- og karsykdom, PCOS
Optimalisering av kosthold til friske personer med spesielle hensyn eller behov: idrettsutøvere, vegetarianere, matvareallergi og -intoleranse, irritabel tarn syndrom (IBS).
Revmatisk sykdom
I tillegg til individuell veiledning tilbys det også gruppeundervisning og foredrag.